حماس: اسرائیل مانع ورود به مرحله دوم آتش‌بس می‌شود زلنسکی: حمایت آمریکا برای عضویت در اتحادیه اروپا را دریافت کردیم حزب‌الله خطاب به مقامات لبنانی: مذاکره با دشمنی که به کشتار ادامه می‌دهد، چه ارزشی دارد؟ جهاد اسلامی: سلاح مقاومت به هیچ طرفی تحویل داده نمی‌شود کاتس: اسرائیل از سوریه خارج نخواهد شد فراکسیون پارلمانی حزب‌الله: دولت لبنان باید اسرائیل را مجبور به اجرای تعهداتش کند تکرار اظهارات خصمانه وزیر خارجه لبنان علیه ایران و حزب‌الله قطع ارتباط با هواپیمای حامل رئیس ستاد ارتش لیبی پس از پرواز از آنکارا رسانه‌های عبری از ربوده شدن یک ژنرال بلندپایه لبنانی توسط موساد خبر داد شرط روسیه برای همکاری بین المللی درباره نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا حماس: مخالف قیمومیت و ترک سلاح هستیم واکنش آمریکا به ادعای کاتس درباره غزه ایروانی خطاب به نماینده آمریکا: نه تسلیم می‌شویم و نه باج می‌دهیم روسیه در نشست شورای امنیت: تمامی مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ از ۱۸ اکتبر از درجه اعتبار ساقط هستند

استعفای ۹ وزیر هلندی در حمایت از غزه

منابع خبری گزارش دادند که ۹ وزیر کابینه هلند در اعتراض به حمایت دولت هلند از اسرائیل از دولت استعفا کردند.این امر هلند را در بحران سیاسی بی‌سابقه‌ای فرو برده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 August 24
کد خبر: ۲۸۷۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ به دنبال امتناع دولت آمستردام از اعمال «تحریم‌های معنادار» علیه رژیم صهیونیستی، ۹ وزیر کابینه این کشور در اقدامی بی سابقه کناره گیری کردند.

منابع خبری گزارش دادند که ۹ وزیر کابینه هلند در اعتراض به حمایت دولت هلند از اسرائیل از دولت استعفا کردند.این امر هلند را در بحران سیاسی بی‌سابقه‌ای فرو برده است.

هلند به عنوان یکی از اعضای کلیدی اتحادیه اروپا در ماه‌های گذشته تحت فشار افکار عمومی برای موضع‌گیری سخت‌تر در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی قرار داشته است.کاسپار ولدکمپ وزیر خارجه هلند شب گذشته پس از آنکه نتوانست حمایت کابینه را برای تحریم‌های بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حمله نظامی به غزه جلب کند، از سمت خود استعفا کرد.

براساس گزارش دویچ نیوز، چهار وزیر دیگر شامل ادی ون هیجوم، وزیر امور اجتماعی، جودیت اویترمارک وزیر امور داخلی، اپو بروینز وزیر آموزش و پرورش و دانیل یانسن وزیر بهداشت و چهار وزیر دیگر، اندکی پس از اظهارات ولدکمپ، استعفا دادند.

ولدکمپ، عضو حزب راست میانه «قرارداد اجتماعی جدید»، روز جمعه گفت که نتوانسته در مورد «اقدامات معنادار» علیه اسرائیل به توافق برسد و بارها با مقاومت همکارانش در مورد تحریم‌های موجود مواجه شده است.

تلاش‌های او شامل اعمال ممنوعیت ورود برای وزرای راست افراطی اسرائیلی، بزالل اسموتریچ و ایتامار بن گویر، با اشاره به نقش آنها در تحریک خشونت شهرک‌نشینان علیه فلسطینیان بود.ولدکمپ همچنین سه مجوز صادرات برای قطعات کشتی‌های نیروی دریایی را لغو کرد و نسبت به «وضعیت رو به وخامت» در غزه و «خطر استفاده نهایی نامطلوب» هشدار داد.

با رفتن او، هلند بدون وزیر امور خارجه می‌ماند، در حالی که اتحادیه اروپا در حال بررسی تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و ادامه مذاکرات با ایالات متحده بر سر تعرفه‌ها است.شبکه الجزیره نیز گزارش داد، پس از استعفای او، همه وزرا و دبیران ایالتیِ حزب «قرارداد اجتماعی جدید» حمایت خود را از ولدکمپ تأیید کردند و به نشانه همبستگی از دولت موقت هلند استعفا دادند.

کابینه فعلی هلند که از ۳ ژوئن ۲۰۲۵ و پس از سلب اعتماد پارلمان از دولت قبلی تشکیل شده است، به عنوان دولت موقت مشغول کار است و تا زمان تشکیل و سوگند کابینه جدید به کار خود ادامه خواهد داد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر